HIIT – High Intensity Interval Training

Bootcamp zonder hardlopen. High Intensity Interval Training (HIIT), is een trainingsvorm waarbij vooral het cardiovasculaire systeem getraind wordt. HIIT training is gebaseerd op kortdurende high intensity intervaloefeningen (exercise intervals), afgewisseld met kortdurende pauzes van actief herstel of volledige rust. Het doel van high intensity training is om herhaaldelijk het fysiologische systeem (het cardiovasculaire systeem) te trainen, dat ook gebruikt wordt bij specifieke duurinspanningen.
Van rustige cardiotraining wordt gedacht dat je hiermee gewicht verliest, doordat je veel vet verbrand tijdens inspanningen op een lage intensiteit. High Intensity Interval Training is precies het tegenovergestelde. Het is een efficiënte training als je vet wilt verbranden, in vergelijking met langdurende duurtraining.1 a 2x in de week HIIT training kan je fitness naar een heel nieuw niveau brengen… in minder tijd.
Voor wie is Bootcamp HIIT?

Wil je in korte tijd heel veel oefeningen doen en weinig hardlopen dan is HIIT de ideale training voor jou.

Waarom HIIT?

De belangrijkste reden waarom HIIT 50% effectiever is in het verbranden van vet, is omdat je lichaam na de training een “afterburn” effect heeft. Dit betekent dat jouw lichaam na de training vet blijft verbranden. Het verhoogt jouw metabolisme (stofwisseling) en die zet voedingsstoffen om in energie.

Wat kun je verwachten?

Het trainingsprincipe van HIIT is dat je door middel van intervals in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. Met een HIIT training wissel je intensieve oefeningen af met minder intensieve oefeningen of rust. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe zwaar je het maakt door meer of minder rust te nemen of de oefeningen langer of korter uit te voeren. We blijven op 1 plek en de training wordt begeleid met muziek.

MELD JE AAN VOOR EEN PROEFLES